Friday, 10 April 2009

BERITA : Tawaran biasiswa ke Universiti Al-Azhar

KUALA LUMPUR: Amanah Raya Berhad (ARB) dengan kerjasama Yayasan Taqwa Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan menawarkan biasiswa kepada pelajar Islam yang cemerlang dalam Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM) untuk melanjutkan pelajaran ke Universiti Al-Azhar di Mesir dalam bidang Pengajian Islam.

Menurut kenyataan ARB di sini hari ini, permohonan terbuka kepada semua warganegara Malaysia yang beragama Islam yang memenuhi syarat kelayakan iaitu memperoleh keputusan cemerlang dalam mata pelajaran Syariah, Bahasa Arab, Bahasa Inggeris dan subjek berkaitan.

Latar belakang dan sosio ekonomi keluarga seperti anak yatim, ibu bapa berpendapatan rendah dan jumlah adik-beradik juga diambil kira dalam proses pemilihan ini.

Pelajar yang berminat boleh mendapatkan borang permohonan melalui portal web www.amanahraya.com.my atau menghubungi talian 03-20557373/625 untuk maklumat lanjut.

Tarikh tutup permohonan adalah pada 17 April ini.

Sumber : BERITA HARIAN

Penduga Arus : Mungkin ini adalah sebuah berita yang menggembirakan. Dari hari ke hari, UNIVERSITI AL-AZHAR semakin mendapat perhatian daripada pelbagai pihak. Jangan saja, 'ada sesuatu di sebalik batu' yang cuba dirancang oleh pihak-pihak tertentu untuk meng'gula-gula'kan mahasiswa pengajian agama ini. Seawalnya, kita dididik untuk bersikap Husn al-zhon (berbaik sangka). Berbaik sangka lah!

No comments: